Om oss

Vår önskan är att du ska känna dig som hemma när du flyttar in i en av våra sjöbodar. Vi vill att det ska kännas som att du kommer hem till din alldeles egna semesterlägenhet där det finns plats för hela familjen. En varm, mysig, hemtrevlig plats på första parkett mot havet. Och för några dagar (eller veckor om du så vill) så är den platsen din.

 

Här har du ditt kök där du kan laga precis vad du vill till middag, njuta av äkta Hönö-kaka till frukost eller ta ett morgondopp rakt utanför sjöboden (det är långgrunt och du kommer få vada en bit, men piren utanför hjälper dig på traven). Framförallt får du inte missa den magiska solnedgången från terassen. Köp räkor i den lokala fiskbutiken, slunga din egna aioli och köp en baguette på matbutiken som bara ligger några hundra meter bort.

 

Vi som driver Hönö Sjöbodar heter Anna och Johan. Ända sedan vi träffades, har vi haft en passion för att resa och upptäcka nya platser. Vi har bott på allt från enkla vandrarhem till fina hotell. Till och med några månader i husbil. Där vi enklast kommit in i vårt bästa semester-mode, är när vi bott på platser som känts som ett hem - vilsamma miljöer med ytor för umgänge, en hemtrevlig känsla och härliga prylar. I många fall har detta varit i andra människors privata hem. Det är då vi känt att vi fått lära känna och upptäcka platsen på riktigt. Med en snabbt växande familj, där vi på fyra år gick från att vara två till att bli fem, ställdes dessutom helt nya krav på boende under semestrar. Det skulle finnas plats för 5 personer och ett kök för att kunna laga egen mat för att inte alltid behöva gå ut på restaurang med tre livliga barn. Det blev extra viktigt att boendet inte bara skulle vara en plats att sova på, utan en plats där vi också kunde spendera tid för att umgås, leka, prata, äta, busa, spela spel, lyssna på musik, fika och så vidare.

 

När vi första gången besökta sjöbodarna, var det kärlek vid första ögonkastet och vi insåg att exakt här kunde vi skapa precis det semesterboende som vi själva så många gånger letat efter. Under 2023/2024 har vi renoverat bodarna och satt vår egna prägel på dem. Vi har byggt om för att göra plats för upp till sex personer i varje stuga och vi har fyllt varje stuga med härliga och unika vintage-fynd för att skapa en hemtrevlig och gemytlig känsla (och helt ärligt, för att vi genom åren samlat på oss en mängd vintage-föremål som vi själva inte har någon plats för).

 

Utöver rese- och vintageintresset, har en av oss, ett orimligt stort teknikintresse. Därför var automatisk incheckning med kodlås en given lösning för bodarna. Inga nycklar, inga speciella incheckningstider, inget krångel. Med det sagt, varmt välkommen hem till din sjöbod. Med familj, vänner eller kollegor. Hoppas vi ses!

Om oss-image

Om oss

Läs mer
Hantering av personuppgifter-image

Hantering av personuppgifter

Läs mer